Marraskuiset terveiset uudelta hanketyöntekijältä

Päiväys: 29.11.2022
Kirjoittaja: Sanna Kauppinen, fysioterapeutti ja Ikäosaamisen kehittämisen ja johtamisen YAMK-opiskelija, Live-säätiö Iisalmi

Sain syksyllä 2022 ilouutisia, kun esihenkilöni tiedusteli halukkuuttani osallistua hanketyöhön KUNTOS-hankkeessa. Työskentelen fysioterapeutin työtehtävissä Live Iisalmessa. Syksyllä 2021 aloitin Karelia ammattikorkeakoulussa Ikäosaamisen kehittämisen ja johtamisen YAMK-opinnot ja tavoitteenani on valmistua keväällä 2023. Teen opinnäytetyötä yhdessä opiskelutoverini kanssa KUNTOS-hankkeelle.

Hanketyö on kiinnostanut minua jo pitkään ja jatko-opinnot ovat lisänneet kiinnostustani kehittämistyön kenttää kohtaan. Opinnot ovat laajentaneet näkemystäni ikäosaamisesta ja kuntoutumisen laaja-alaisuudesta. Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2006 ja vahvistanut työurani aikana ammatillista osaamistani erityisesti aikuisneurologian osaamisalueella. Fysioterapeuttina työskentelen päivittäin kuntoutujien voimaantumisen, hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemiseksi. Erityisesti ikääntyneet ja heidän hyvinvointinsa ovat lähellä sydäntäni. Henkilökohtaisesti hanketyö oli minulle hyppy tuntemattomaan. Opinnoissa tieteellisen materiaalin käsittely ja tieteellinen kirjoittaminen oli jo tullut tutuksi, mikä madalsi kynnystä heittäytyä uuteen.

Hanketyöryhmässä työskentely on ollut hedelmällistä. Työtä tehdään tiimityönä ja itsenäisesti. Työryhmän jäsenten vahva asiantuntijuus kuntoutuksen, koulutuksen ja tutkimuksen osaamisalueilla on vaikuttavaa ja yhteistyön tuloksena syntyy laadukasta koulutusmateriaalia. Ajankäytön suhteen olen löytänyt itselleni sopivat tavat työskennellä. Työtehtävien aikatauluttaminen ja jakaminen sopiville työskentelyajoille on parantanut työskentelyn tehokkuutta. Hanketyö vaatii tekijältään realistisia itsensä johtamisen taitoja, asioiden kalenterointi on osoittautunut arjessa hyödylliseksi. Haasteellisimpia ovat hetket, kun ajatus ei vaan kulje ponnisteluista huolimatta. Silloin on parempi vaihtaa työtehtävää ja palata käsiteltävään asiaan myöhemmin. Etätyön tekeminen on tuonut vaihtelua työskentelyyn. Tarvittavat tekniset välineet löytyvät kotoa, joten työskentelypaikka siirtyy tarvittaessa sujuvasti kotiin.

Hanketyössä olen päässyt käyttämään minulle ennestään tuntematonta Vuolearning-alustaa. Olen kokenut alustan helppokäyttöiseksi ja monipuoliseksi välineeksi koulutuskokonaisuuden laatimisessa. Alustan käyttäminen on nopeaa ja vaivatonta, mikä lisää työskentelyn tehokkuutta.

Työryhmän jäsenet ovat toivottaneet minut lämpimästi tervetulleeksi ja olen saanut tuoda vapaasti esille omia ajatuksiani ja minua askarruttavia kysymyksiä. Olen saanut hanketyöskentelystä onnistumisen kokemuksia ja virtaa myös muihintyötehtäviin. Oman työn tulosten näkeminen koulutuskokonaisuudessa ja palautteen saaminen on ollut kannustavaa. Itsensä haastaminen on aina mahdollisuus oppia uutta ja kehittyä. Toivon, että hanketyöskentely jatkuu omalta osaltani myös keväällä 2023.

Lue muut blogikirjoituksetwww.kuntoutusosaaminen.fi/ajankohtaista